martes, 30 de septiembre de 2014

Què és twitter?

Twitter és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats piulades o tuits) per mitjà del mateix web de Twitter, SMS, missatgeria instantània o bé aplicacions de tercers com Twidroid, Twitterrific, Tweetie, Facebook,Twinkle, Tweetboard o TweetDeck.
Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.
Els usuaris poden rebre les actualitzacions des de la pàgina de Twitter, mitjançant missatgeria instantània, SMS, RSS icorreu electrònic. Es calcula que es publiquen uns 130 milions de piulades al dia.
Els termes més freqüents i utilitzats en twitter són els següents:

lunes, 22 de septiembre de 2014

El bloc i els seus elements estructurals

Extret de: http://www.elnegocioweb.com/











Un bloc, és un diari interactiu i personal a Internet. És a dir, es tracta d'una pàgina web en la qual es publiquen articles curts amb contingut actualitzat i innovador sobre temes específics.





Elements estructurals d'un bloc:

Un bloc, està format per diversos elements. Alguns són comuns en totes les plataformes de blocs pero hi ha altres que són exclusius i personalitzables. Els elements bàsics d'un bloc són:

-Entrades: És la unitat amb la qual s'actualitza la informació d'un bloc. És a partir d'aquí, on es creen noves publicacions.

-Comentaris: dels visitants del Blog. La major part dels blogs permeten als visitants realitzar i deixar publicats comentaris per a cada entrada o post. La interacció entrades (posts) - comentaris (comments). Representa tot un sistema de comunicació amb els lectors que deixen les seves impressions i enriqueixen el post.

-Pàgina estàtica: És una pàgina que es manté sempre fixa en un espai del bloc. S'utilitza per tenir informació permanent i que sigui fàcil de trobar.

domingo, 21 de septiembre de 2014

Les webquests

Una webquest (webquesta o WQ) és una unitat didàctica que planteja als alumnes una feina o resolució d'un problema interessant i motivador i un procés de treball col·laboratiu basat principalment en recursos existents a Internet. Es tracta d'una activitat de cerca guiada en xarxa. Els objectius són combinar els continguts curriculars amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula, en un aprenentatge de descobriment guiat.

El següent vídeo presenta la proposta de treball col·laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat sobre les constel·lacions zodiacals.





Aquest mètode de treball incita als alumnes a investigar, tenir pensament crític, millorar la creativitat i ajudar al desenvolupament de les diverses capacitats, ajudant d'aquesta manera a transformar els coneixements obtinguts. 


Fonts d'informació: Viquipèdia