lunes, 3 de noviembre de 2014

RSS i agregadors de continguts

Extret de google






Els agregadors

Per fer el seguiment del que es publica en diversos llocs web o blogs fent confluir tots els fluxos informatius en un únic punt que ens permeti estar sempre al cas de totes les novetats utilitzarem agregadors de continguts.

Existeixen diversos tipus d’agregadors:
-Agregadors d’escriptori: es descarreguen d’Internet i s’instal·len en local. Un cop instal·lats hi anem agregant els canals que ens interessa seguir. El que agafarem de referència és Feed Reader
-Agregadors en línia: es troben a Internet i permeten agregar diversos canals. Hi accedim directament o els programem per rebre avisos o resums al correu electrònic, etc. Són diversos els agregadors disponibles, tot i que per començar a treballar us en recomanem tres: Feedly, Pulse.me i Commafed.

RSS
RSS són uns canals que només contenen informació sumària resumida en uns pocs camps: nom del canal, títol de la informació, moment de publicació, descripció i algun element més. Aquesta informació es mostra sense elements de format (ni tipogràfics, ni de color, ni de disseny). Es presenta, doncs, en format semàntic, és a dir, en el metallenguatge XML.
Aventatges RSS:
- Les pàgines web i blocs distribueixen a través dels canals RSS les últimes actualitzacions d'aquelles pàgines web que són del seu interès. Mitjançant RSS podràs assabentar-te de les últimes notícies.
- La decisió està del costat de l'usuari ja que ell és qui tria a quines pàgines web subscriure i quan donar-se de baixa d'aquestes pàgines web.
- L'RSS suposa un important estalvi en el temps de navegació i recerca d'informació. Al lector RSS, l'usuari haurà un resum dels articles per poder decidir quina informació vol llegir.

Inconvenients RSS:
- Alguns dels programes o lectors RSS no estan en espanyol (encara que els més importants sí que tenen versió en espanyol).
 - No tots els lectors RSS mostren les fotos (encara que molts sí que ho fan).
 - Rebre els canals RSS creen més trànsit i demanda al servidor, pel que pot fer que la connexió a Internet es torni una mica més lenta (encara que en realitat, el consum de banda dels Canals RSS és mínim), 

Per acabar, he trobat aquest vídeo on explica d'una manera visual i clara què és RSS. 



Fonts d'informació: Youtube i http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/

No hay comentarios:

Publicar un comentario