miércoles, 29 de octubre de 2014

Com es fa una descripció?





Descriure és explicar com és un objecte, un ésser animat, un espai, una persona.... Es pot descriure, per tant, qualsevol aspecte de la realitat: des dels més concrets, fins als abstractes.
Els continguts d'una descripció han de ser coherents i han d'estar ben cohesionats (relacionats entre ells).

lunes, 27 de octubre de 2014

Usos educatius dels blocs: Recursos, orientacions i experiències per a docents

El llibre ''Usos educatius dels blogs: Recursos, orientacions i experiències per a docents'' es un llibre on ens explica els diferents usos que poden tenir els blogs en el món de l'educació, a partir d'exemples i experiències.

Extret de http://www.editorialuoc.cat/usoseducatiusdelsblogs
                                           



En el món en que vivim, han sorgit unes noves paraules, neologismes, com ara blocaire, que és la persona que té un bloc, blogosfera, que és la xarxa social d'un grup de blocs i els seus blocaires, blocs...que per a algunes persones poden semblar molt normals i corrents, però en canvi per a altres generacions, més grans, no els hi són tan normals i corrents com per a nosaltres. 

La web 2.0 es una web on qualsevol persona pot crear contingut i pot penjar la seva informació a Internet. Això és gràcies a les eines, les quals són molt fàcils i simples a l’hora de facilitar-nos el treball.

miércoles, 22 de octubre de 2014

Gestió de bookmarks i curació de continguts

La gestió de bookmarks és una eina gratruïta i té la finalitat de poder guardar les pàgines que més ens interessin de manera que ens sigui més fácil alhora de cercar-les. És a dir, es tracta d'una web que et permet guardar els teus llocs webs o punts preferits del teu navegador pero posats a la xarxa. D'aquesta manera es poden recuperar sempre i des de qualsevol lloc. 

                                         
L'activitat de filtrar, agrupar i compartir els continguts sobre un tema que es troben a la xarxa, rep el nom de "curació de continguts", expressió que prové de l'anglès "content curator". Existeixen diferents eines per a realitzar aquest filtratge, darrerament s'ha fet molt popular.
Existeixen diferents eines, com el programa Scoop-it, el qual et facilita compartir les millors pàgines webs o també trobem Pinterest la qual és la xarxa social de les imatges.

sábado, 18 de octubre de 2014

Com editar vídeos amb Youtube

Extret de: http://www.youtube.com/yt/brand/ca/downloads.html


Youtube és un lloc web en el qual els usuaris poden pujar i compartir vídeos. Va ser creat per tres extreballadors de PayPal el febrer de 2005
YouTube fa servir un reproductor en línia basat en Adobe Flash per mostrar el seu contingut. És molt popular gràcies a la possibilitat d'allotjar vídeos personals de manera senzilla. Allotja una varietat de clips de pel·lícules, programes de televisió i vídeos musicals


Malgrat que les normes de YouTube impedeixen pujar vídeos amb drets d'autor, aquest material existeix en abundància. Els enllaços a vídeos de YouTube poden ser també inserits en blogs i llocs web personals fent servir API o incrustant codi HTML.


Amb l'Editor de vídeo, es pot:

-Combinar diversos vídeos i imatges que s'hagi pujat per crear un vídeo nou.
-Retallar clips per personalitzar la seva durada.
-Afegir música a vídeos a partir d'una biblioteca de pistes aprovades.
-Personalitzar clips amb eines i efectes especials.

viernes, 17 de octubre de 2014

Educació en comunicació audiovisual

La imatge és més universal. Té un codi universal.
L’educació per els mitjans tenen que ser varios.

Dos factors principals: Familia i escola.

La responsabilitat d’educar és cosa de les dos institucions (familia i escola). ‘’Hagamos lo que hagamos en casa tiene incidencia en los niños e igual pasa en la escuela.’’
Els mitjans de comunicació tenen una gran responsabilitat ja que de certa manera ells estàn educant i estan tenint un rfrcte educatiu. Hi ha un gran malgastament en els mitjans de comunicació i en les tecnologies (tot el que ve per imatge sempre és complementari a la paraula que diu.).
No és el mateix ensenyar a partir d’un video que a partir de la parla del professor. Es té que fer una alfabetització múltiple a les escoles (visual i digital) que permeti que tothom pugui treure beneficis de les tecnologies. Les noves generacions s’adapten més fàcilment a qualsevol canvi i tenen una ment més oberta. Es té que dissenyar pedagogies.

jueves, 16 de octubre de 2014

Què és Prezi?


Extret de: http://www.presentable.es/





El Prezi és una eina per fer presentacions. Es caracteritza principalment perquè, a diferència del power point, el prezi utilitza recursos cronològics i audiovisuals per fer la presentació més amena, i creativa, que capti l'atenció del públic. 
Amb aquest tipus de presentació, es pot esquematitzar la informació i navegar per la presentació. A part es pot ampliar o reduir la vista.



Cal destacar que Prezi permet treballar on-line amb totes les seves eines de forma gratuïta, encara que inclou diferents modalitats de pagament gràcies a les quals es pot tenir més capacitat d'emmagatzematge, o el privilegi d'ocultar els treballs on-line i protegir-los.


miércoles, 15 de octubre de 2014

Què és Power Point?

Extret de http://microsoft-powerpoint-2010.softonic.com/

Microsoft Office PowerPoint és un programa que està dissenyat per a realitzar presentacions, mitjançant diapositives; diapositives que poden estar conformades per textos, imatges, animacions i contenir àudio i fins i tot vídeos. Permet manipular al gust al temps de durada de cada diapositiva , els sons o música que l'usuari vulgui afegir, els vídeos.. Hi ha l'opció de guardar el document en diversos formats a més dels formats natius del programa, (PPT i PPS).



·Per què serveix?

Serveix per exposar i explicar de manera més detallada, diverses investigacions, ja sigui de qualsevol ambit. El professor moltes vegades el fa servir per explicar el contingut d'una manera més dinàmica als seus alumnes. I aquests, també el fan servir alhora d'exposar un treball a tota la classe i al professor.


Quan fem un power point hem de tenir un objectiu I cada element té que anar d’acord amb l’objectiu. El tema estètic és molt important. Hi ha dos tipus de power point: El tradicional i el creatiu.


Trets carecterístics de la llengua oral formal

Té carecterístiques de la llengua oral i la llengua escrita.

è Trets contextuals:
-Caràcter no universal i aprenentatge escolar: Caràcter no universal perque parlem d’unaltre llengua oral, no d’àmbit familiar ni privat. No es desenvolupa de manera espontània. I en l’aprenentatge escolar, hi ha un aprenentatge específic.
-Acústica, efimera i produïda en temps real:  Acústica ja que ve per el canal audtiu, efímera ja que la vida és curta i la paraula se l’endú el vent. I produïda en temps real vol dir sobre la marxa.
-Context compartit, amb una comunicació relativament unidreccional: Comparteix l’espai físic i permet interectuar (perme una interectuació que per l’escrit no ho permet.

domingo, 12 de octubre de 2014

Google drive i treball coperatiu

Extret de: https://itunes.apple.com/




Google drive és una eina que ens ofereix google per desar, editar, comentar, compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup. Amb google drive podem crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d'altres tipus de documents. Permet treballar en equip, alhora i al mateix document i d'aquesta manera podem observar els canvis en temps real. 


Per tal de posar en pràctica aquestes diferents eines, a classe s'ha proposat un treball amb el tema 'Els ordinadors i els llibres digitals a les aules', utilitzant l'eina de google Docs, de presentacions i de formularis de google.

El meu grup format per l'Anna Fernández, l'Eva García, la Sara García i jo, hem elaborat el següent treball a partir dels nostres pròpis coneixements i informació que hem cercat a partir d'un procés d'investigació inicial del tema en qüestió.

miércoles, 8 de octubre de 2014

Què és feedly?



Extret de: http://geekpeep.com/feedly/

Feedly és un lector de RSS. És una pàgina que et permet organitzar i accedir rapidament a totes les notícies i actualitzacions de blogs i pàgines d'internet.
El seu funcionament és semblant al dels correus electrònics encara que en lloc de rebre e-mails reps les noves actualitzacions dels portals que triïs a través dels seus respectius feeds.



És força útil, ja que t'estalvies molt de temps entrant a Google i buscant la pàgina cada cop que la vols veure. És una pàgina molt enriquidora, perquè és una manera d'estar al dia sobre els temes que a tu t'interessen i sense haver de comprar res.

A més, és molt personal. Cadascú té els seus pròpis gustos i per tant tothom tindrà un feedly diferent segons els temes que li siguin d'interès pròpi. 


A continuació, explicaré els passos que hem de seguir per accedir a feedly i com funciona aquesta eina.