miércoles, 8 de octubre de 2014

Què és feedly?



Extret de: http://geekpeep.com/feedly/

Feedly és un lector de RSS. És una pàgina que et permet organitzar i accedir rapidament a totes les notícies i actualitzacions de blogs i pàgines d'internet.
El seu funcionament és semblant al dels correus electrònics encara que en lloc de rebre e-mails reps les noves actualitzacions dels portals que triïs a través dels seus respectius feeds.



És força útil, ja que t'estalvies molt de temps entrant a Google i buscant la pàgina cada cop que la vols veure. És una pàgina molt enriquidora, perquè és una manera d'estar al dia sobre els temes que a tu t'interessen i sense haver de comprar res.

A més, és molt personal. Cadascú té els seus pròpis gustos i per tant tothom tindrà un feedly diferent segons els temes que li siguin d'interès pròpi. 


A continuació, explicaré els passos que hem de seguir per accedir a feedly i com funciona aquesta eina.


1) Primer de tot, per accedir a feedly hem d'entrar a: www.feedly.com. Un cop hem entrat, hem de clicar al botó de dalt a la dreta on posa: Login. 



2) Un cop hem clicat al botó 'login' ens apareixerà una pantalla que posem el nostre compte de correo o bé, el nostre compte de facebook. Jo recomano posar directament el nostre compte de gmail perquè és una forma bastant fàcil per poder accedir-hi. 

3) Una vegada hem entrat, ja podem començar a seguir diferents blocs segons els nostres temes d'interès. 

4) A la barra grisa de l'esquerra, podem crear diverses carpetes segons els nostres gustos. A més, també hi podem afegir etiquetes. Per buscar un tema que et sigui d'interès tens que cercar a partir de la barra del costat dret superior: 'Search articles'.






Si no estàs familiaritzat amb aquest recurs et sorgiran alguns dubtes:


Què és un feed?

Un feed és un arxiu generat per un lloc web que es reescriu de manera automàtica cada vegada que els continguts del web en qüestió s'actualitzen. Aquest fitxer permet a qualsevol llegir els continguts d'un portal sense haver d'accedir directament a ell per veure si hi ha alguna cosa nova.

Què és un lector de feeds?

És una cadena a través del qual podem llegir els feeds de diferents portals. El seu funcionament és similar al dels correus electrònics encara que en lloc de rebre emails reps les noves actualitzacions dels portals que escullis a través dels seus respectius feeds. 

En el següent vídeo explica com funciona un feedly, crec que es força interessant per aprendre més sobre aquesta eina.







Penso que feedly és una molt bona manera de cercar informació que sigui interessant i de compartir-la així mateix, a través d'altres xarxes socials com twitter o facebook. És un mètode molt senzill per seguir temes d'actualitat. A més, crec que és una eina molt útil per estalviar temps i tenir ordenat tots els continguts que poden tenir un interès per a tu. 

Als gadgets de la dreta del meu bloc, trobareu el meu feedly. 


Fonts d'informació: http://www.crearunblogesfacil.com/que-es-feedly-y-como-usarlo/

No hay comentarios:

Publicar un comentario