miércoles, 22 de octubre de 2014

Gestió de bookmarks i curació de continguts

La gestió de bookmarks és una eina gratruïta i té la finalitat de poder guardar les pàgines que més ens interessin de manera que ens sigui més fácil alhora de cercar-les. És a dir, es tracta d'una web que et permet guardar els teus llocs webs o punts preferits del teu navegador pero posats a la xarxa. D'aquesta manera es poden recuperar sempre i des de qualsevol lloc. 

                                         
L'activitat de filtrar, agrupar i compartir els continguts sobre un tema que es troben a la xarxa, rep el nom de "curació de continguts", expressió que prové de l'anglès "content curator". Existeixen diferents eines per a realitzar aquest filtratge, darrerament s'ha fet molt popular.
Existeixen diferents eines, com el programa Scoop-it, el qual et facilita compartir les millors pàgines webs o també trobem Pinterest la qual és la xarxa social de les imatges.


A partir d'aquí existeixen diversos marcadors per a cada xarxa social, jo en parlaré de les xarxes que hem treballat a classe que són les següents: 

Marcador google: Et permet guardar enllaços directes a les teves pàgines preferides. 
Marcador feedly: és un lector de RSS que permet a l'usuari llegir els continguts dels portals que li siguin de més interés com ara diaris, blocs, etc.
Marcador twitter: és una eina que facilita als usuaris llegir missatges de text ( tuits o piulades) a través d'un seguit d'actualitzacions com els SMS, el Facebook, el Twitter, etc.


Fonts d'informació: http://www.vilaweb.cat/noticia/1103062/19990516/guardant-bookmarks-xarxa.pdf, https://sites.google.com/a/xtec.cat/eines-web-2-0/marcadors-socials i apunts a classe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario